E H - B O . be


een Burn-Out is


een normale reactie op een chronische stress-toestand in de werksfeer


die zich meer en meer toont in onze extreem hectische en produktgerichte Westerse maatschappij waarin het goedvoelen van de medewerker ondergeschikt is aan het bedrijfsrendement. 


Het is niet de persoon, maar de werkorganisatie die ziek is.Hoe doeltreffend aanpakken

De beste aanpak richt zich op twee pijlers :


 ° wegnemen van de stressklachten bij de persoon met individuele coaching

 ° de  werkorganisatie onder de loep nemen en aanpassen


Het is belangrijk om te starten met een juiste diagnose : burn-out klachten lopen gelijk met andere signalen, bijvoorbeeld van depressie, die elk om een andere aanpak vragen !  zoals bijvoorbeeld in de lichamelijke geneeskunde antibiotica de juiste medicatie zijn om longonsteking te behandelen, maar niet om een verkoudheid te genezen.

Een goede diagnose maken is het werk van een specialist : u gaat daarom best naar uw huisarts die U naar een gespecialiseerde/erkende klinisch-psycholoog1 zal doorverwijzen. -of vice-versa-

Een accurate behandeling bestaat uit een fysiologisch én een psychologisch deel: uw gespecialiseerde psycholoog en huisarts zullen u in overleg begeleiden en opvolgen.


Deze aanpak garandeert U de beste resultaten.1BO is géén psychiatrische aandoening en vereist geen behandeling door een psychiater.